Beijing, Xi'an, Guilin, Yangshuo och Shanghai 

På grund av coronapandemin så har vi gjort uppehåll med Kinaresorna för år 2020 och 2021.
 

Följ med Pu Guang på en spännande och unik rundresa till Kinas huvudstad Beijing och till Xi'an - Kinas forna huvudstad under mer än 1000 års tid. Resan går sedan vidare till södra Kina: de sagolika landskapen i Guilin och Yangshuo och sedan till världsmetropolen Shanghai med den vackra vattenstaden Zhu Jia Jiao.

Du kommer att fascineras och glädjas över de historiska monument, kulturskatter, sagolika landskap, glimtar ur kinesiskt vardagsliv, makalös shopping och mycket mer som resan bjuder på - det kommer att bli en resa som man kommer att prata om länge och minnas länge i livet.

 

Vi kommer att besöka flera berömda sevärdheter och världsarv:


Kinesiska muren – ett av världens sju underverk. En av resans absoluta höjdpunkter är detta mer än 600 mil långa byggnadsverk. Vi besöker muren vid Badaling, som ligger ca 7 mil morr och Beijing

Förbjudna staden – världens största bevarade palats, som uppfördes år 1421. Detta enorma kejsarpalats under Ming och Qing dynastierna ligger mitt i hjärtat av Beijing.

Terrakottaarmén i Xi'an - benämnd som världens åttonde underverk. Det är en armé på 8000 soldater gjorda i bränd lera. Terrakottaarmén upptäcktes 1974 av en bonde som skulle gräva en brunn och blev ett av 1900-talets största arkeologiska fynd.

Vi samarbetar med Kinas största statliga resebyrå - CITS (China International Travel Service) - en extra trygghet för dig som reser med! Vi har noggrant valt alla aktiviteter och utflyktsmål. Pu Guang som själv är född och uppvuxen i Beijing leder hela resan - en mycket väl anordnad resa!

Under resan kommer vi att få se Kina på nära håll: som att besöka olika hantverksfabriker, t.ex. emaljfabrik, terrakottafabrik, sidenmuseum, titta på risodling, uppleva te-ceremoni och provsmaka te i tea-house m.m. Resan bjuder också på fantastiska vyer över det kinesiska landskapet i södra Kina när vi åker tåg, buss och båt.

I Beijing som grundades som stad för mer än 3000 år sedan och har varit huvudstad i ca 800 år, finns många sevärdheter att besöka. Himmelska Fridens Torg - världens största torg är ett givet utflyktsmål. Xi'an ligger mitt i centrum av Kina och var landets forna huvudstad under mer än 1000 års tid. Här finns en av Kinas bäst bevarade stadsmurar, som vi kommer att besöka.

I Guilin och Yangshuo, som ligger i södra Kina, möts vi av ett fantastiskt, sagolikt landskap med de karaktäristiska sockertoppsbergen, slingrande floder och gröna risfält. I Shanghai kommer vi bland annat att kunna njuta av en magnifik utsikt över staden från TV-tornet Oriental Pearl. En kväll åker vi båt på Huangpu-floden, där Yangtze-floden utmynnar i havet, och vi får njuta av sightseeing och Shanghais skyline belyst med neonlampor i olika växlande färger - sagolikt vackert!
 
Beijing och Shanghai är välkända för sin shopping och på senare år har kvalitén på det som säljs blivit mycket bra för sina jämförelsevis låga priser. En stor fördel med Pu Guangs resa är att gruppen slipper besöka många butiker som bara är öppna för turister och håller mycket höga priser. Resebyråer här i Sverige brukar anlita lokala kinesiska guider som tjänar pengar på att ta grupperna till dessa dyra ställen. Pu Guang kommer att finnas till hands för att ge tips och råd till er som vill handla och han kan dessutom hjälpa er att pruta ner priset.
 
 
I de fem städerna kommer vi att bo på fyrstjärniga hotell av mycket hög standard, som ligger centralt i de olika städerna. En abonnerad turistbuss av första klass kommer att köra gruppen till och från olika aktiviteter. Engelsktalande guider följer också med gruppen i alla de fem städerna.
 

Vid frågor kontakta oss via e-post: info@qigongskolan.se eller per telefon: 070-5328222.