Några behandlingar under våren 2017

Publicerad Monday, May 29, 2017 17:50
Traditionell Kinesisk medicin (TCM)

Några behandlingar från senaste tiden: april - maj 2017

 • En flicka i 12 årsåldern blev förkyld under påsken när hon var i fjällen, då fick hon feber, hosta, mycket slem i luftrören och hon hade svårt att sova p.g.a. slemmet. Hennes mamma märkte också att hon hade oregelbunden puls. Hon blev orolig och kontaktade Pu Guang och fick tid för behandling.
  När flickan kom till Härnösand för behandlingen var hon trött och blek, hon hade också haft ont i magen några dagar. Pu Guang diagnostiserade henne enligt kinesisk medicin, och hon fick behandling som bestod av TCM massage, TCM akupressur och energibehandling.
  En och halvtimme efteråt fick hon tillbaka sin färg i ansiktet och blev pigg och fräsch. Hennes slem försvann i luftrör och hon kunde djupandas, hon mår bra också i magen, och sist men inte minst blev pulsen regelbunden.
  Mamman och dottern är mycket glad och nöjd efteråt, mamman sa att dessa problem med t.ex. oregelbunden puls kan man inte få bra hjälp av sjukvården.

  Pu Guang har hjälpt flera personer med hjärtproblem bl.a. hjärtflimmer, oregelbunden puls, hög eller låg puls. Dessa problem kan man få hjälp med utan läkemedel. Många personer känner inte till detta.

 

 • En 60-årig man var med om en trafikolycka för ca 1.5 år sedan och fick hjärnskakning, han skadade nacke, rygg och bröt en tumme som blev dubbelt så tjock. Efter olyckan fick han dåligt minne och svårt att koncentrera sig.
  Det enda sjukvården kunde göra var att opererade tummen och skriva ut värktabletter.
  Ungefär 2 månader efter olyckan kom han till Härnösand för att få hjälp av Pu Guang. Pu Guang kollade alla skador och energiblockeringar, och han fick en helhetsbehandling i kinesisk medicin. Direkt efter behandlingen försvann svullnaden i tummen och han kunde böja den, dessutom försvann smärtan i huvud och rygg.
  Senare visade det sig att minne och koncentrationsförmågan blivit bättre.
  I april 2017 skulle han kolla under en möbel och böjde sig för mycket så han inte kunde resa sig upp. Han blev yr och fick ont i huvud och rygg. Han gick till vårdcentralen och berättade också om trafikolyckan som hänt 1,5 år tidigare, neurologen sa att det var en nervskada och att olyckan var för länge sedan. Så de kan inte göra något utan de skrev ut värkmedicin för fyra månader framåt och skickade hem honom.
  I början av maj åkte han till Härnösand igen för att få hjälp av Pu Guang. Pu Guang undersökte alla skador och energiblockeringar igen och han fick en helhets TCM behandling. Efter behandlingen försvann all smärta och huvudet kändes mycket lättare.

  I västvärlden får man oftast bara läkemedel när man har värk, men det bedövar bara symptomen men löser inte problemet från grunden. Enligt traditionell kinesisk medicin beror smärta och värk framförallt på olika blockeringar som förhindrar blodcirkulation och energicirkulation. Så behandlingen betonar på att hitta blockeringen och lösa upp det.

   
 • r tre år sedan blev en man (mr. M) från Umeå väldigt trött både mentalt och fysiskt. Han åkte då till Umeå sjukhus och kollade upp det flera gånger men från början hittade de inget fel, sedan trodde läkarna att det var en hjärnblödning.

  Förra året fick han tillslut en diagnos. Problemet berodde på en sällsynt hjärntumör, i hela världen finns det bara 30 personer som är drabbad utav den. I slutet av novembet 2016 blev han opererad för att ta bort hjärntumören, under operationen när läkaren bara hunnit skära bort en liten bit av tumören fick han en kraftig blödning i hjärnan, då fick läkaren panik och avbröt operationen.
  När han vaknade ur narkosen började han hosta och då fanns det risk att operations såret öppnat sig, så läkarna sövde genast ner honom igen så att han skulle sluta hosta. Efter några timmar trodde läkarna att han var döende och under det närmsta dygnet opererade de honom  och tog bort hela tumören.
  När han vaknat igen efter denna operationen var han totalförlamad och kunde inte prata. Läkarna trodde att han skulle bli sängliggande resten av livet.
  Tidigare var han vältränad och han ville inte ge upp och leva på detta sättet. För ca 20 år sedan gick han flera kurser i medicinsk Qigong hos Pu Guang och har repeterat kurserna under de senaste åren, så han började använda sig av den kunskapen. Varje morgon när han vaknade var det första han gjorde att han började tänka på Qigong övningarna och då kunde han känna att energin satt igång i kroppen.
  Efter några veckor kunde han börja röra ena armen, då tränade han Qigong övningarna med den armen han kunde röra i sjukhussängen.
  Några veckor senare kunde han röra sig mer och mer, till slut kunde han börja gå och talet började komma tillbaka. Läkarna och sjuksköterskorna blev mycket förvånade över att han återhämtat sig, och att det gick så snabbt.
  Han tränade Qigong från morgon till kväll varje dag i rehabiliteringsrummet på sjukhuset, sjukvårdspersonalen fick hämta honom där för att äta och sova.
  Efter ett par månader kunde han åka hem men med starka mediciner som han fått utskrivet bl.a. antidepressiva, antiepilepsi och stark dos av alvedon.

   

  Vid påsk 2017 fick han ett nervsammanbrott, han hade bl.a. panikångest och självmordstankar, och mådde psykiskt mycket dåligt, han har aldrig tidigare mått så. Han fick åka in två gånger akut på sjukhuset.
  Läkarna sa att av dom som gjort denna typ av operation får mer än 95% nervsammanbrott efteråt, men oftast efter några veckor efter operation. Han fick sitt nervsammanbrott fem månader efter operationen, läkarna blev förvånad över att det kom så långt efteråt.
  Han ville inte må såhär, och var rädd för att få fler nervsammanbrott. Så han kontaktade Pu Guang för att få hjälp, de bokade tid den 10 maj och de träffades då i Umeå.

  När Pu Guang träffade honom märkte han att mr. M pratade tappade bort ord när han pratade och hade svårt att få fram rätt ord, han stammade och det tog tid att få fram en hel mening. Han haltade också när han gick, han kände sig kraftlös i benen, svårt att stå stabilt och svårt att hålla balansen.

  Pu Guang gav honom en helhetsdiagnos enligt kinesisk medicin och han fick TCM behandling i mer än 3 timmar.
  Direkt efter behandlingen kunde han prata flytande och hela meningar utan uppehåll och utan att stamma. Dessutom när han steg upp från massagebänken kunde han gå helt normalt utan att halta. Han kände sig stark i benen och fick tillbaka balansförmågan. Han tog stora steg, och gick fram och tillbaka flera gånger. Både han och Pu Guang blev mycket glada över detta fantastiska resultat.

   

  Kroppen har en fantastisk självläkande förmåga. Läkarna på sjukhuset blev väldigt förvånade över att mr. M kunde börja röra sig och t.o.m. gå igen, de trodde att han skulle vara sängliggande resten av livet. Denna medicinska Qigong som Pu Guang lär ut är ett fantastiskt verktyg att ha för att hjälpa kroppen att läka sig själv och hålla sig frisk.