Medicinsk Qi Gong

 
 
Medicinsk Qi Gong är en mer än 5000 år gammal kinesisk läkekonst, en holistisk självbehandlingsmetod för kropp och själ, men också en spännande väg till personlig och andlig utveckling. Genom att regelbundet öva Medicinsk Qi Gong, aktiveras kroppens egna läkande krafter, vilket leder till att kroppen både kan förebygga sjukdomar, bli av med sjukdom och återfå hälsa.
 
Erfarenheten i Kina och i vår verksamhet visar att Qi Gong träningen påverkar positivt både fysiskt, psykiskt och mentalt, dvs ökar stresståligheten, ger avslappning och minskad muskelspänning, ökar koncentrations- och prestationsförmågan samt förbättrar välbefinnandet. Även svårt sjuka personer har haft stor nytta av att utöva Qi Gong. Många av våra kursdeltagare genom åren har uppvisat stora förbättringar i sitt hälsotillstånd och till och med blivit friska från sjukdom.
 
Nordiska Qigong Skolan & TCM Akademin håller mycket uppskattade kurser i Medicinsk Qi Gong under ledning av den kinesiske Qigong Mästaren Pu Guang sedan år 1991 i Sverige. Alla hans Qigong metoder tränar kropp, psyke och livsenergi samt kombinerar med andningsövningar, avslappning och meditation.
 
I Kina finns det tusentals olika Qigongmetoder, som kan indelas i tre kategorier: medicinsk Qi Gong, religiös Qi Gong och kung fu (kinesiska för kampsport) Qi Gong.
 
Vi har även i västvärlden fått tillgång till denna kunskap, då Kinas gränser öppnades mot omvärlden under 1980-talet, och många välutbildade Qigong Mästare reste ut för att sprida det flertusenåriga kunskapsarvet i väst. Lyckligtvis kom den kinesiske Qigong Mästaren Pu Guang Liu till Sverige 1990.
 
Pu Guang lär ut den populära Qigong metoden Fem Sätt För Långt Liv som är en kombination av Medicinsk Qi Gong och religiös (taoistisk) Qi Gong. Han är den ende personen utanför Kinas gränser, som har fullmakt att lära ut denna Qigong metod.
 
Mer än 5000 människor i Sverige har lärt sig Qi Gong av Qigong Mästaren Pu Guang. Alla kursdeltagare brukar uppleva en stark energi kraft som flödar mellan händerna. Det beror på att Pu Guang som Qigong Mästare använder sin egen starka energi för att balansera och stärka alla kursdeltagare.
 
OBS! Enligt traditionen i Kina är det bara Qigong Mästare som har rätt att lära ut de olika Qigong metoderna och dessutom måste Qigong Mästaren ha fått tillstånd från metodens huvudansvarige person (Zhang Men Ren). Detta är mycket viktigt eftersom Qigong undervisningen innebär att ta ansvar både för att Qigong metoden lärs ut på rätt sätt samt att ansvara för de personer som tränar Qigong metoden. Därför vänder sig de som vill lära sig Qi Gong endast till Qigong Mästare och den som har fått tillstånd att lära ut Qigong metoden.