Kinesisk kostlära & matlagning

 
I kinesisk matlagningskurs lär man sig att laga näringsrik och välsmakande mat. Maten ska anpassa både hälsotillståndet och de fyra årstiderna.
Man lär sig laga både vegetarisk kost och kinesisk husmanskost. Man lär sig inte bara vilka ingredienser som ska användas utan också olika tekniker inom kinesisk matlagning.
 
Vi använder inte mjölkprodukter i maten, därför passar denna kurs utmärkt för de som är laktosintoleranta.
 
Matlagningskursen inriktar sig i första hand till våra tidigare kursdeltagare och har ett begränsat antal platser.
 
Vi äter mat, inte för att festa
Vi äter mat, inte för att visa att vi är rika
Vi äter mat, för att överleva
Vi äter mat, för att bli pigga
Vi äter mat, för att bli friska
Vi äter mat, för att må bra
Vi äter mat, för att bli glada
Vi äter mat, för att bli vackra
 
Därför lär du dig att laga god och nyttig mat
När du njuter av den hemlagade maten
- då njuter du av det underbara livet


Nästa kursstart: 11-13 juli 2014 i Härnösand