Forskning

Pu Guang bedriver även egen forskning. Hans forskningsområde handlar om att hjälpa kroppen att bli frisk utan att använda läkemedel och kan delas in i två kategorier:
1) Vilka hälsoproblem kan förbättras med hjälp av Medicinsk Qi Gong träning?
2) Vilka hälsoproblem kan effektivt behandlas med TCM Akupressur, TCM Massage och Qigong Terapi?
 
För varje fall som är svårbehandlat enligt den vanliga sjukvården, tar Pu Guang det som en utmaning och forskningsprojekt och försöker lösa hälsoproblemet. Pu Guang menar att om man behandlar de flesta hälsoproblemen i god tid, behövs inte mediciner.
 
Pu Guang använder sin kunskap, talang och sina förmågor för att ta reda på olika orsaker till sjukdomar och hälsoproblem. Många personer har komplicerade problem och har inte kunnat få hjälp någonstans innan de kommer till Pu Guang. Genom noggrann undersökning och analys hittar han orsaken till problemet. Därefter skapar han teorier för att förklara olika hälsoproblems mekanismer och utformar ett behandlingsprogram för att åtgärda problemet.
 
På detta sätt har Pu Guang genom åren kunnat hjälpa många personer med komplicerade problem. Han har kunnat hjälpa bl.a. svårbehandlade hälsoproblem som skelögdhet, restless legs, foglossning, högt blodtryck, infertilitet, psoriasis, ständig huvudväck, acne, olika typer av fobier, matallergi, sura uppstötningar, hjärtproblem bl.a. hjärtflimmer etc. Pu Guang har också upptäckt att man kan förbättra situationen för dem som lider av adhd, MS.
 
Några av Pu Guangs forskningsresultat:
  • 1992 upptäckte Pu Guang att personer som lider av fibromyalgi genom Qigong träning snabbt kunde förbättra sitt hälsotillstånd och börja klara vardagslivet som att: handla, promenera, städa, laga mat, plocka svamp etc. De fick snabbt bättre livskvalitet genom att öva Qigong.
  • 1993 upptäckte han att elöverkänslighet inte beror på psykologiska faktorer i första hand, utan kunde visa att det beror på obalanser i kroppen, som leder till att kroppen inte kan skydda sig.
  • 1995 upptäckte han att man kan bli av med pollenallergi genom Qigong träning
  • 1995 började Pu Guang anse att depression ska bli framtidens största folkhälsoproblem i Sverige och fick det bekräftat 12 år senare av Folkhälsoinstitutet. Detta beror bl.a. på hög konsumtion av mediciner och alkohol.
  • Pu Guang anser att vi som bor i norra Sverige har lättare att drabbas av benskörhet, tandproblem, reumatism, menssmärta och infertilitet. Alla dessa hälsoproblem hänger ihop och beror på vår långa, mörka, kalla vinterperiod här uppe.
  • Pu Guang har upptäckt att många hjärtproblem inte beror på hjärtat själv. Människor som har väntat på pacemaker, ätit waran, lider av arytmi har fått hjälp från honom.
  • Pu Guang har upptäckt att Qigong träning kan hjälpa diabetespatienter att snabbt balansera blodsockret.
  • Genom undersökning har Pu Guang hittat flera tänkbara orsaker till bröstcancer. Flera av hans kursdeltagare har bekräftat att de genom Qigong träningen snabbt blev av med smärtan efter bröstcanceroperationen.
  • Pu Guang anser att man genom Qigong träning kan allmänt stärka immunförsvaret. Många av hans kursdeltagare brukade drabbas av influensa flera gånger per år tidigare. Efter att ha deltagit i hans Qigong kurs, drabbades de sällan av influensa.
  • Pu Guang har upptäckt att människor genom qigong träning eller efter behandling mycket snabbt kan minska på olika former av medicinering t.ex: smärtlindrande medicin, medicin mot högt blodtryck, mediciner mot olika typer av psykiska tillstånd/åkommor, medicin mot pollenallergi, sömnmedel.