Utbildningar

Hösten 1990 började Pu Guang med sin första Taichi kurs och hösten 1991 höll han sin första Qi Gong kurs i Umeå. Vid samma tid grundade han Chinese Qi Gong & Tai Chi Center, Sweden.
Pu Guang blev en pionjär inom qigong området i Sverige. När han kom till Sverige fanns det överhuvudtaget ingen information om Qi Gong på svenska. Han blev intervjuad av tidningar, radio och tv och förmedlade denna gamla kunskap. Han skrev informationsblad, broschyrer, kurskompendier och kurslitteratur på svenska. Han höll kurser och föreläsningar, deltog i mässor och reste runt i hela landet till ca 60 olika orter. Det bidrog till att Qi Gong fick ett gott rykte och blev känt i Sverige.
 
Det växande intresset för Traditionell Kinesisk Medicin, Qi Gong och olika behandlingsmetoder gjorde att Pu Guang våren 1996 grundade Nordiska Qigong Skolan och startade Nordens första 3-åriga Qigong Terapeut Utbildning i Umeå. Efterhand ökade intresset för skolans utbildningar i Traditionell Kinesisk Medicin (TCM) och skolan ändrade namn till Nordiska Qigong Skolan & TCM Akademin år 2003.
 
1997 skapade Pu Guang Pandametoden, en speciell Qigong metod som är lämpade för människor med olika rörelsehinder, t.ex. trafik- och polioskadade, så att de effektivt kan rehabilitera sig. Hösten 2009 startade han den första Qigong Instruktörutbildningen för att sprida denna värdefulla kunskap i samhället.
 
Han kan behärska energi, vilket är mycket viktigt när man undervisar i Qi Gong. På sina Qigong kurser använder han sin energi för att stärka och balansera alla kursdeltagare. Därför är hans Qigong kurser läkande; många kursdeltagare har blivit påtagligt friskare och till och med blivit av med sina hälsoproblem bara efter en helgkurs.
 
Sedan 1996 har Pu Guang utbildat ca 160 olika typer av terapeuter: Qigong Terapeuter, TCM Massage Terapeuter, TCM Akupressur Terapeuter.
Terapeuterna brukar rapportera deras goda behandlingsresultat till skolan. Många av deras klienter har inte kunnat få hjälp av sjukvården, och det brukar bara behövas 1-2 behandlingar för terapeuterna att hjälpa dessa. Många av terapeuterna har blivit kända för sina “magiska händer”. Allt detta visar vilket högt värde skolans kvalificerade utbildningar har.
 
Det är inte bara till Pu Guang som flera läkare och övrig sjukvårdspersonal har vänt sig för att få behandling, utan även till hans utbildade terapeuter som exempelvis en bagerianställd utbildad till Qigong Terapeut som nu har läkare som klienter.
 
Pu Guang är mycket pedagogisk, vilket beror på att han har mycket djup förståelse för de olika ämnen som han undervisar i. Han använder enkla ord, tydliga uttryck, ett bildspråk som är lätt att förstå, lätt att komma ihåg. Det är mycket uppskattat av alla hans elever.
 
Dessutom skapar han en harmonisk utbildningsmiljö med ett lugnt tempo där alla kan hänga med. De börjar dagen med att öva Tai Chi till vacker musik och avslutar kvällen med Qi Gong och meditation till lugn, harmonisk musik.
 
Kursdeltagarna njuter av varje minut under utbildningen, de brukar inte vilja sluta och längtar till varje sammankomst.
Pu Guang är en mycket ansvarsfull person. Om någon kursdeltagare blir sjuk och inte kan komma till utbildningen, brukar han alltid ställa upp och hålla extra privatlektioner.
Dessutom är han en mycket generös person och håller lägre kursavgifter på alla utbildningar. Om någon kursdeltagare vill göra uppehåll i utbildningen, har han/hon möjlighet att hoppa in i en senare utbildning, utan att betala extra. De kan också repetera en utbildning till halva kursavgiften.
Skolan bjuder på fika med bl.a. välsmakande jasminte under utbildningen.