1-årig utbildning till TCM Akupressur Terapeut

I denna 1-åriga yrkesutbildning får man tillgång till omfattande kunskap i kinesiskt medicin samt akupunkturkunskap, men istället för att använda nålar använder man fingrarna, vilket är en både säkrare och behagligare behandlingsmetod än akupunkturen.

Akupressur är en urgammal kinesisk behandlingsmetod som uppstod före akupunkturen. Akupressur kan tillämpas på människor i alla åldrar, till skillnad från akupunktur som inte är lämpligt att tillämpa på små barn och mycket äldre människor.

Metoden kan vara enkel att tillämpa och kan utföras varhelst man befinner sig:
på gatan, i affären, på bussen, i flygplanet etc.
Klienten behöver inte klä av sig och inga hjälpmedel är nödvändiga.

Som välutbildad TCM Akupressur Terapeut kan man därför utöva sitt kunnande närhelst ett behov föreligger och få uppleva den obeskrivliga glädjen av att snabbt och effektivt kunna hjälpa någon.

Denna lärorika 1-åriga utbildning på deltid är en helt unik utbildning i akupressur och skiljer sig från alla andra shiatsu- och akupressur-utbildningar i Sverige. Som utbildad TCM Akupressur Terapeut har man väsentligt högre kompetens än en akupressör och kan göra diagnosanalys enligt traditionell kinesisk medicin (TCM), ta fram rätt akupunkturpunkter och behandla på lämpligt sätt.

Denna utbildning ger omfattande kunskaper i kinesisk medicin. Dessutom ingår handledd praktik under utbildningstiden dvs. att eleverna redovisar egna praktikfall och ges handledning i att analysera, ställa rätt diagnos och behandla på rätt sätt.

Under utbildningen övas qigong, taichi och meditation för att hjälpa den blivande terapeuten att bli friskare och starkare. Utbildningen omfattar både teori och praktik, och vänder sig till såväl nybörjare som redan verksamma kroppsterapeuter.

Utbildningsstart: 15-17 september 2017